DIABETES

Allereerst willen we even duidelijk stellen dat wanneer we spreken over diabetes, dat we ook duidelijk moeten zijn dat we spreken over diabetes type 2. Diabetes type 1 is een auto immuunziekte en is niet te voorkomen dan wel te genezen. Diabetes type 2 is vaak een samenloop van omstandigheden. Slechte voeding, weinig beweging, genetische factoren etc. Eigenlijk geldt voor diabetes type 2 hetzelfde als wat we bij Obesitas hebben beschreven. 

Ook hier komt een stukje voedingsstoffen kennis naar boven. Wanneer je kijkt naar diabetes gaat het vooral om het binnenkrijgen van suikers en koolhydraten. Dit kunnen natuurlijke suikers uit fruit zijn maar ook bewerkte producten zoals koek en snoep. Omdat bij type 2 de insuline minder wordt aangemaakt is het belangrijk dat je minder koolhydraten en suikers tot je neemt. Advies is dan ook om minder koolhydraten te eten en juist voldoende eiwitten in de vorm van vlees, vis en ei en daarnaast volvette zuivelproducten te gebruiken.

Bronnen:

https://www.levenmetdiabetes.nl/oorzaak-diabetes-type-2/
https://www.jasperalblas.nl/zeg-vaarwel-tegen-ongezonde-eetgewoonten/
https://www.voluitlevenmetdiabetes.nl/artikel/10-tips-voor-gezond-eten-en-drinken-bij-diabetes-type-2?gclid=Cj0KCQiAh9njBRCYARIsALJhQkHDmZck3i_Zt35_LVu_tj4d5KM8C_yAj1DsU0UU51QV_jqXosjPtdoaAqfOEALw_wcB