Dierenextremisme tegen boeren moet stoppen!!!

04-02-2019

Let op: onderstaande beelden en tekst kunnen als schokkend worden ervaren.


Waarom onze petitie: https://beschermboerenbeter.petities.nl/ ?

Gisterenavond plaatste ik een berichtje op Facebook met enkele screenshots van een ander openbaar topic op Facebook. Screenshots waarin een 22 jarige nertsenhouder met de dood werd bedreigd. Ik schreef daarbij dat ik van mening ben dat je best allerlei argumenten tegen bont kunt hebben. Dat respecteer ik en dat accepteer ik. Waar ik me wel keihard tegen uitspreek is dat je daarom tegen een 22 jarige jongen gaat zeggen dat deze een "kogel door zijn kop moet krijgen en zijn vader ook". Helaas mag je je hiertegen blijkbaar niet uitspreken op Facebook, want mijn post werd verwijderd, omdat deze in strijd zou zijn met de richtlijnen van Facebook. De originele bedreigingen, staan er echter op dit moment nog steeds op. 

Daarom schrijven we vandaag dit blog, boeren worden met regelmaat uitgemaakt voor van alles, van verkrachters tot moordenaars, vergelijkingen met hitler, nazi's. Soms gebeurt dit online, vaak ook krijgen boeren anonieme telefoontjes, kaartjes en rouwbrieven. Er worden leuzen gespoten en aanplakbiljetten in de omgeving gehangen.

https://eenvandaag.avrotros.nl/item/konijnenfokkers-bedreigd-ik-ben-bang-voor-een-kogel-door-mijn-raam/

Zowel online als offline (doods)bedreigingen en verwensingen vinden wij al heel erg. Helaas gaat het extremisme nog een stapje verder. Openbare bekentenissen van strafbare feiten, zoals inbreken, diefstal, vernielingen tot zelfs brandstichting circuleren over internet. Vaak toegejuicht door deze extremisten. We zeggen bewust extremisten in plaats van activisten. Wij leggen namelijk de nuance dat niet iedere activist ook daadwerkelijk een extremist is. Sommige posts zijn opgesteld in het Engels. Dit is regelmatig aan de orde om zo een breder bereik te hebben. Alle screenshots zijn wel terug te leiden naar Nederlandse extremisten/activisten.

https://www.directaction.info/

Alsof het plaatsen van strafbare feiten en dit toejuichen nog niet erg genoeg is, wordt ook met enige regelmaat actief gevraagd de wet te overtreden. Schokkend daarbij ook is dat hierbij onze privé gegevens weleens in verkeerde handen kunnen zijn gevallen.

We begrijpen dat deze beelden mogelijk als schokkend kunnen ervaren. We wilden dit echter wel openbaren om inzichtelijk te maken waar onze boeren dagelijks mee te maken hebben. Dit kan niet en dit mag niet!!! We moeten dit extremisme een halt toe roepen. Teken daarom alsjeblieft de petitie: https://beschermboerenbeter.petities.nl/

Wil je in de gaten houden wat we nog meer aan bewijzen hebben? Houdt dan onze pagina https://www.a-vin.nl/petitie-betere-bescherming-voor-boeren/ in de gaten. Deze zullen we regelmatig updaten met nieuwe informatie. Heb je zelf een verhaal, stuur deze dan naar chantal@a-vin.nl