Superts met te veel macht?

30-09-2021

" Supermarkten willen geen harde afspraken maken over het betalen van een hogere prijs aan boeren die duurzamer produceren. Dat blijkt uit stukken die tv-programma Zembla in handen heeft gekregen door een beroep te doen op de Wet Openbaarheid Bestuur."
https://www.boerenbusiness.nl/agribusiness/artikel/10894412/supermarkt-wil-duurzame-boer-niet-meer-betalen 

Dat wisten we al, das niks nieuws. Het wordt je echt gewoon onmogelijk gemaakt. Tijdje terug mooi voorbeeld bij Jeroen van Maanen.
 https://www.destentor.nl/flevoland/melkveehouder-uit-zeewolde-stapt-over-op-biologisch-maar-daar-heeft-zuivelproducent-geen-boodschap-aan~a872df50/ 

Wat er ook heel mooi in beeld wordt gebracht is hoe de consument vern..... wordt door de superts.

https://www.facebook.com/342318087506/posts/10158467046472507/
En
https://www.facebook.com/342318087506/posts/10158467193927507/ 

Wat mij gigantisch stoort is dit: "Supermarkten willen niet rapporteren over verduurzamen Uit de stukken blijkt volgens Zembla ook dat supermarkten zich actief verzetten tegen een motie van de Tweede Kamer om jaarlijks te rapporteren over de manier waarop ze hun assortiment duurzamer maken. Supermarkten beroepen zich op concurrentiegevoeligheid, vrezen administratieve lasten en benadrukken dat ze al zoveel doen." 

Dus ..... supermarkten verzetten zich tegen een motie van de kamer?! 

Met andere woorden, ze WEIGEREN een motie van de kamer uit te voeren?! 

Wie denk je dat je bent dan? Skup onder de kont kan je krijgen, en nou luustern! 

Ik denk dat er te veel macht bij de superts ligt. Echt te veel. Althans, zo denken de dames en heren van de superts, en erger zo gedragen ze zich.

Als consument kan je veel en veel meer bereiken dan je denkt. Ergens in de talloze gesprekken met de superts is gevallen dat er geleverd wordt wat de consument vraagt. Vrije vertaling daarvan is, verander de vraag. 

 Als consument heb je zo veel macht, je beseft het alleen niet. 


Ennuh, dankje @Inge Borg (FDF) voor de tip 💜🤗

Team Avin.
Ciska 💜