Terugblik op 2020

03-01-2021

Het afgelopen jaar is alles behalve soepel gegaan in de agrarische sector.

Veel demonstraties doordat de politiek in feite de boeren in de uitverkoop heeft gedaan. De uitspraak van Tjeerd de Groot (D66) over de halvering van de veestapel was de druppel die de emmer deed overlopen. 2020 was het jaar van de stikstof crisis. De bouw kwam stil te liggen en de boeren kregen wederom de schuld van het probleem. Er werd fel gedemonstreerd, en ik verwacht dat dit in 2021 niet afgelopen zal zijn. Immers heeft de agrarische sector te maken met een minister van landbouw die niet achter de agrarische sector staat. 

Groen is het nieuwe grijs zo lijkt het, Want landbouwgrond wordt opgeofferd voor woningbouw en infrastructuur. Ook bij Avin was het af en toe roerig. Zo heeft helaas Chantal aangegeven dat zij te druk is met haar bedrijf en het bedrijf van haar man Jos. Zij kon zich daardoor niet voor de volle 100% meer inzetten voor Avin en Chantal vond dat Avin dit wel verdiend. Chantal was mijn team maat, en we waren twee handen op één buik. Dit niet ten koste van mijn huidige team, want ik heb nu een groot team die zich allemaal voor 100% geven, daar ben ik mijn team enorm dankbaar voor. 

Was het dan alleen maar kommer en kwel?. Nee, absoluut niet. Want er gloort licht aan het eind van de tunnel. Een nieuwe politieke partij meldde zich aan, de BoerBurgerBeweging van Caroline van der Plas. Eindelijk een partij waarvan ik verwacht dat zij zich sterk maken voor de agrarische sector die door de politiek en de media met de grond gelijk gewalst is. 

Persoonlijk hoop ik dat de BoerBurgerBeweging het gaat maken in 2021. Maar er zitten ook echt wel kanjers bij andere politieke partijen die zich voor onze geliefde sector inzetten, Hun vergeet ik zeker niet en we houden contact met elkaar. 

Mijn team en ik blijven ons voor de volle 100% inzetten voor u. Vaak zijn wij zeer scherp in onze kijk op de politiek en de media, maar het is belangrijk dat wij van Avin dat blijven doen. Wij zijn dan ook geheel onafhankelijk van wie dan ook, dus kunnen wij gelukkig ook zo scherp blijven. 

Ook onze sponsor Drijfmesttechniek.nl laat ons geheel de vrije hand in het schrijven van artikelen. Daar ben ik Edze Westra van Drijfmesttechniek.nl zeer dankbaar voor en we hopen op nog een lange samenwerking met elkaar. Rest mij u een gezond en gelukkig 2021 te wensen. En u kunt op ons rekenen, wij zijn er voor u!!!

Team Avin, 

Hans Ubbink.