PETITIE: BETERE BESCHERMING VOOR BOEREN

Ja, wij eisen een betere bescherming van onze Nederlandse boeren in land- en tuinbouw.

https://petities.nl/petitions/betere-bescherming-voor-boeren?locale=nl

Onderaan de pagina worden regelmatig screenshots toegevoegd.

Petitietekst:

Wij constateren een toename in online en offline bedreigingen. Er wordt ingebroken in stallen, er worden zaken weggenomen en vernielingen of brand gesticht. Men spuit graffiti en stuurt anonieme kaartjes en brieven met bedreigingen. Men plaatst verborgen camera's en plaatsen beelden online. Boeren leven meer en meer in angst, durven niet meer te spreken op sociale media, zijn bang voor een steen door de ruit of een ongewenst persoon in de stal.

Wij verzoeken de minister om onze boeren beter te beschermen. Elk persoon in Nederland verdient het om zonder zorgen en angst te kunnen leven en zijn of haar beroep te kunnen uitoefenen. Het activisme wordt steeds radicaler en dit baart ons zorgen. We willen een betere aanpak voor bedreigingen en inbraak. En vooral een verhoogd gevoel van veiligheid en rust in eigen huis en stal.

Uitleg bij de petitie:

Al tijden zien wij met leden ogen toe, hoe meer en meer verhalen naar buiten komen over wat er bij de boeren gebeurt. We horen de verhalen, hoe boeren niet meer de discussie aandurven op sociale media, omdat ze bang zijn voor de gevolgen en angst hebben voor represailles. In ons stuk "undercover tussen de vegans" hebben we u laten zien hoe systematisch en stelselmatig zij boeren kunnen aanvallen. Organisaties als A.L.F .hebben zelfs de verantwoordelijkheid op zich genomen, wat betreft enkele brandstichtingen bij onder andere een aantal slachterijen en pas geleden nog bij een leegstaande kippenstal in Duitsland. Daarnaast komen met regelmaat berichten van hen naar buiten over de vernieling van onder andere jachthutten, uitkijkplaatsen en tractors, spuiten van graffiti en inbraken en het stelen van dieren.

Het activisme wordt steeds radicaler. Zo zagen we bij de inmiddels beroemde konijnhouder dat er allerlei leuzen worden gespoten met graffiti, dat er kaartjes binnen komen met allerlei verschrikkelijke leuzen en ingebroken wordt in hun stallen. 

Doel van de petitie:

We willen een betere bescherming van de boeren in Nederland. Iedere boer heeft het recht op een veilige en fijne plek om te wonen en werken. Wij willen na afloop van de tekenperiode van de petitie deze, samen met zoveel mogelijk boeren, in persoon gaan afgeven in Den Haag. Ons lijkt het hierbij een leuk idee om niet alleen de petitie maar daarbij ook een eigen product aan te bieden aan de Minister. Wij willen de gezichten laten zien die dagelijks voor ons voedsel zorgen, en de prachtige eindproducten die zij, met hun harde werk, op ons bord leggen. 

In de petitie komt de mogelijkheid om een persoonlijk verhaal te doen, op welke wijze u hiermee ervaring heeft. Het tekenen en de verhalen kunnen anoniem worden ingezonden. Wij willen al deze verhalen bundelen en ook apart aanbieden aan de minister. Wilt u iets uitgebreider uw verhaal doen? U mag ons ook mailen op chantal@a-vin.nl of info@a-vin.nl. 

https://petities.nl/petitions/betere-bescherming-voor-boeren?locale=nl

Deze week is er brand geweest in Biezenmortel. Helaas zijn hierna het woonhuis van de boer beklad en is er een spandoek gehangen. Ook de reacties op Facebook zijn verschrikkelijk. Verschillende doodsverwensingen en argumenten die het bekladden moeten goedpraten. We plaatsen regelmatig nieuwe foto's in de albums (let op: er staan meerdere albums hieronder.)

Onderstaande foto's zijn anoniem gemaakt door ons. (De originele screenshots en draadjes zijn ook door ons opgeslagen). Alle beelden komen van Nederlandse activisten, (sommige schrijven in het Engels). Dit zijn, zowel in Nederland als in het buitenland, gepleegde illegale activiteiten. Deze worden gesteund en toegejuicht door Nederlandse activisten. Ook de organisatie ALF is hier in Nederland actief. De meeste reacties komen uit openbare facebook pagina's van een aantal dierenorganisaties. 

Ook de politiek moet het ontgelden die het opnemen voor de boer. De eerste shots zou je nog als grap kunnen interpreteren. Daarna gaat het grappige er wel vanaf.

Wij hebben meermaals geprobeerd met pagina's in gesprek te gaan waarbij stelselmatig opmerkingen geplaatst worden die in strijd zijn met de richtlijnen van Facebook. Helaas wilden de betreffende pagina's niet beter als moderator optreden, zomaar wat screenshots die wij gemeld hebben bij het beheer: